DURAN

duran blog

Juhéé! A Bárpad az új sörpad!

(Attól tartok, a fenti mondat egy csomó embernek semmit sem mond…)

Most azok olvassanak tovább, akiknél mindennapos nyári használatú darab egy saját, otthoni sörpad, no meg azok, akik mostantól otthon szeretnének lenni ebben a témában.

 

Kezdjük az alapokkal: BÁR.

 

Azt jelenti, hogy sáv, csík, vonal. De a legpontosabban azt jelenti, hogy „sorompó”. (Jó, mi? Gondolj csak a „bárkód” kifejezésre.)

A bárpult ősével mi leginkább a westernfilmek „saloon”-jaiban játszódó jelenetekben találkozhatunk, többnyire olyankor, amikor valami nagyarcú cowboy a soha ki nem fogyó, ezerlövetű coltjával rommá lövi az italkészletet.

Na, ki emlékszik, a csapos hova szokott nagy hirtelen elbújni? Vagy honnan kapja elő a szintén soha ki nem merülő, ezerlövetű winchesterét? Hát onnan, ahol addig a poharak voltak…:) a bárpultból!

Gondolom, világosan lejön, hogy annak a magasított, hosszú asztalnak – a bárpultnak – a vadnyugaton barikád szerepe is volt. Szóval biztonságot jelentett, ugyanakkor szeparálta a vendégeket is.

„Az ott a pulton túl a szórakozóhely, ez meg itt a pulton innen a munkahely”. Van ebben logika, nem? Igen csekély mértékben lett volna célszerű mondjuk egy padlóra felfestett fehér csík/sáv/vonal, azaz „bár” segítségével kijelölni a söntés vendégektől elzárt birodalmát.

Summázzunk: az a hosszú, többnyire márvánnyal, gránittal vagy rézlemezzel fedett cucc, az a bárpult.

És ezen a néven terjedt is el világszerte.

 

Egy bárpulttal kapcsolatban lenni, mi több, „birtokolni” az bizony presztízst jelent. Szinte mindenkinek van legalább egy olyan „belevaló” ismerőse, aki még a lakótelepi nappaliba is beapplikált egy bárpultot. Én láttam klinkertéglás bárpult/búboskemence öszvért is…

Szóval a bárpult menő. Bárpultnál ülni szintén menő. Kicsit kiemelkedsz a többiek közül.

Na most átellenben meg ott van a sörpad. Az meg egyáltalán nem menő. Harsány, öblös jókedv, virsli-mustáros vagy hekkes-sülthalas helyszín. Lássuk be, tucat cucc. Otthonra meg… Hát, az a probléma vele, hogy nem biztos, az asszonyok is rá akarnának hangolódni arra a hullámhosszra, ami úgy másfél óra alatt szinte bizosan kialakul – mármint a férfinép körében.

 

Heló! Hát egy bárpult? Ami nem olyan, nem egy klinkertéglás ízlésficam, de nem is dülöngélő kocsmabútor. Hanem egy formatervezett, letisztult emelt magasságú asztal – kényelmes padokkal. Ahol nem csak bulizni és ordibálva beszélgetni, esetleg óbégatva „énekelni” lehet… Hanem csöndben kávézni, teázni, laptopot nézegetni, társalogni vagy csak merengeni kicsit, sőt reggelizni, uzsonnázni és csevegni, akár a teraszra kerül, akár a lakáson belül találsz neki kellemes helyet,

 

Na, ilyen a Duran nevű Bárpadunk. Padnak mondjuk, de egy magasított asztal, padokkal. És mivel Indorás bútordarabról van szó, magától értetődik az indukciós töltő.

Nem vitás, kis lakásba egy Durant bepréselni nem oscar díjas ötlet. De ahol elfér… na, oda kifejezetten érdemes beszerezni egyet! Színválaszték, masszív szerkezet, légies, fiatalos megjelenés.

 

Duran. Mindenkinek, aki háromszögletű szendvicseket eszik és zöldségkoktélt iszik reggelire!

Meg a többieknek.

Duran – Trendiség ezerrel!

duran blog